Troll Trail Serie 17/18

En söndag i månaden under november – mars har jag, Kristoffer och Andreas satt oss i bilen och åkt på äventyr. Troll trail running serie har varit en väldigt mysig utflykt i vintermörkret.

Loppen har varit på olika ställen varje gång vilket betyder att jag har fått sett helt nya sidor av Småland som jag aldrig hade tagit mig till annars. Vi har sprungit i så många olika slags miljöer att jag blir helt knollrig över att Sverige är så oerhört vackert på så många olika sätt! Lite tokigt att köra 1,5 timme för att springa i en timme och sen köra hem, absolut! Men att sitta i en bil och umgås funkar ju det också.

Loppen har varit runt 10K även fast det nog aldrig har varit exakt 10, oftast lite längre. Nytt för i år var 5K, ett bra alternativ då det är en liten lägre tröskel i vintermörkret. Loppen har haft olika karaktär utifrån var de har gått av stapeln, och som sagt, sjukt vad Sverige är varierande och vackert!

med ett leende på läpparna..

Det har varit uppskattningsvis mellan 30-60 deltagare på varje lopp. Några har bara kört enstaka lopp medan flertalet har gjort liknade som oss och kört hela serien. Arrangemanget har varit väldigt familjärt och ändå proffesionellt. Arrangören lämnar ut startnummer, håller i starten, visar vägen under loppen, fotograferar, klockar in dig i mål och ser till att du får energipåfyllning efteråt. Banan har varit välsnitslad med tydliga markeringar. På de få ställen funderingarna skulle kunna ha uppstått har det för säkerhets skull antingen suttit en skylt eller person som tydligt visat rätt väg. På andra loppen var vi redan tjenis med de andra som även hade kört förra och den trevliga stämningen fortsatte under vintern.

Jag är så oerhört glad att vi har sprungit dessa lopp under vintern. Jag har kunnat ”träna på att springa lopp” utan några som helst krav på något sätt. Jag har kunnat pusha mig själv av den enkla anledningen att jag vill testa hur långt jag kan pusha mig själv. Inga tidskrav, ingen placeringshets utan ren och skär löpglädje. Jag har sprungit snabbt-snabbt-snabbt uppför backar, jag har flugit fram över blåbärsris, jag har trampat på längs blöta skogsvägar. Jag har varit så nöjd med mina lopp, en fantastiskt bra känsla under försäsongen!

Resultatmässigt hamnade jag 4 i serien. Sjukt nöjd med denna placering!

Resultaten från alla lopp.

Hur vackert det har varit under vintern så ser jag nu fram emot vår och barmark. Lite varmare och lite mindre kläder på sig..
Kommer Troll Trail tillbaka till vintern så kommer jag förhoppningsvis vara där!

/ Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.